Wij zijn DISC-gecertificeerd!

disc-gecertificeerd.jpg

Geplaatst op 09-05-2018 om 02:00

Het team van Novicum is trots. We zijn namelijk DISC-gecertificeerd. DISC staat voor Daadkrachtig, Invloed, Stabiel en Consciëntieus en is een instrument dat menselijk gedrag meet. Benieuwd wat DISC voor u kan betekenen? Lees dan snel verder.

Waarom doen we, zoals we doen? En waarom communiceren we, zoals we communiceren? DISC is het ideale instrument om u hierbij te helpen dit duidelijk te maken en te begrijpen. En vanuit dit inzicht en begrip leert u uw sterke kanten, maar ook uw aandachtspunten kennen. En dat van de ander. Op basis daarvan kunt u uzelf – en eventueel uw team – ontwikkelen naar effectievere communicatie en het bereiken van betere resultaten. DISC helpt u namelijk ook in het verder ontwikkelen van uw potentieel of het op de juiste plek krijgen van mensen. Hoe dit voor u zou kunnen werken en wat er verder voor mogelijkheden zijn, lichten we u graag toe. Het Novicum-team is gecertificeerd om deze persoonlijkheidsanalyse af te nemen, te interpreteren en daarmee een advies uit te kunnen en mogen brengen.

DISC bestaat uit 4 basisstijlen:
D = Hoe gaat u om met problemen en uitdagingen?
I = Hoe beweegt en overtuigt u anderen van uw standpunt?
S = Hoe gaat u om met – relationele – veranderingen in uw omgeving?
C = Hoe gaat u om met regels, details en procedures?

Wat kan ik met een DISC-persoonlijkheidsanalyse?
Na het afnemen van een persoonlijkheidsanalyse ontvangt u een uitslag. De uitslag wordt weergegeven in drie grafieken. Elke grafiek geeft een ander gedragsaspect weer:

  • Hoe ziet u zichzelf?
  • Hoe handelt u onder druk en in stressvolle situaties?
  • Hoe stelt u zich op in een aangepaste omgeving?


Wij zullen stap voor stap toelichten in welk vlak u zich als persoon bevindt. Het team van Novicum begeleidt u bij het proces. Na de analyse adviseren we hoe u het uiterste haalt uit uw capaciteiten en talenten.

Sparren over de mogelijkheden?
Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden omtrent de DISC-persoonlijkheidsanalyse? Neem dan snel contact op met een van de gecertificeerde collega’s binnen Novicum > https://novicum.nl/contact

Terug naar het overzicht