We laten het graag vertellen

Ervaringen met Novicum.

Hoe ervaren kandidaten en opdrachtgevers Novicum?

Die vraag hebben we aan een aantal opdrachtgevers en (door ons geplaatste) kandidaten gesteld. Hieronder hun ervaringen.

 

 


Thanks! Super bedankt voor de begeleiding tot zo ver...jouw beschrijving van mij heeft erg goed geholpen merkte ik! Mooi dat er toch zo snel echt iets is uitgekomen! :)

Geplaatste kandidaat Sander H.

Ik heb Joep leren kennen als een integere, kundige persoon die snel en adequaat, met goede kennis en tools, de juiste snaar weet te raken waardoor je in no time weer op het goede pad zit. Joep is een zeer betrokken en inspirerende coach waar je altijd van op aan

kunt.

Gecoachte kandidaat Paul B

Ik vond vandaag de praktijkvoorbeelden, de interactie en de positieve feedback en aandachtspunten bijzonder leuk. Ik beoordeel de dag met een ++.

Participant training: Suzanne H.

“De loopbaan coaching van Ed heeft mij weer inzicht gegeven in waar mijn sterke punten liggen en ook mijn valkuilen bloot gelegd. Vooral het identificeren van „mijn” zal mij veel sturing gegeven in de dingen die ik doe en waarom ik ze doen. De begeleiding van Ed ervaar ik altijd als zeer prettig en ik adviseer dan ook iedereen om de Loopbaan Navigator een keer te volgen!”

 

“Inspirerend en ik heb weer energie!”

Coachee Loopbaan Coaching

“Ik was al een hele tijd zonder werk toen ik Ed leerde kennen en bij hem een loopbaan coaching traject aanging. Het heeft mij inzicht in mijn eigen wensen en gedrag gegeven die ik daarvoor wel heb ervaren maar niet kon benoemen. Ik had een knagend gevoel over dat er een verschil was tussen het gevoel bij mijzelf hoe ik overkom en hoe ik op de ander over kan komen. Ed heeft dit benoemd zonder dat ik mij in dat proces gemanipuleerd of gekleineerd voelde. Ik heb het proces als zeer aangenaam en leerzaam ervaren. Dat inzicht heeft mij veel opgeleverd. Ik heb deze kennis gebruikt in sollicitaties. Ik was dezelfde persoon maar mijzelf meer bewust waardoor ik meer regie had in de gesprekken en de dynamiek in zo’n gesprek beter begreep en daar eventueel naar kon gaan handelen. Zeker ook dankzij Ed heb ik inmiddels een sollicitatie succesvol doorlopen en een nieuwe leuke baan gevonden.

 “De spiegel die hij mij heeft voorgehouden heeft mij geholpen en zal mij helpen!”

“Ik ga direct beginnen met …”

Coachee Loopbaan

Ed bedankt, mede namens jouw training ben ik gegroeid in mijn functie en succesvoller geworden op mijn nieuwe vestiging. Ik ben je dankbaar voor de opgedane kennis.

Deelnemer Training

Bedankt voor alle tools en de “veilige” omgeving waarin ik mijzelf kon zijn. Maar vooral bedankt voor de start van de reis in  mijzelf!

Bedankt voor elke keer weer een leerzame dag!  

Deelnemer Training

Novicum verzorgde de werving en selectie van de functie waar ik op solliciteerde. 
Als sollicitant verwacht je in een dergelijke situatie duidelijkheid, integriteit, expertise en een constructieve houding van een bureau! Al deze punten heeft Novicum geleverd tijdens de procedure! Ik kijk dan ook met een positief gevoel terug op het traject.

Geplaatste kandidaat Johan W.

"Na een prettig oriënterend gesprek, waarbij je merkt dat er een jarenlange ervaring heerst, ben ik voorgesteld bij een bedrijf. Mede dankzij Novicum, waarbij de begeleiding goed is en de lijntjes kort en professioneel zijn, heb ik binnen 3 weken een nieuwe baan gevonden."

Geplaatste kandidaat Ivar L.

Toen ik bij mijn werkgever mijn ontslag kreeg, kwam ik in een outplacement traject bij Novicum. Door het ontslag en alles dat eraan vooraf was gegaan, had mijn zelfvertrouwen en mijn eigenwaarde een flinke deuk opgelopen. In de gesprekken met Anja probeerde ik een antwoord te vinden op de vragen wie ben ik en wat wil ik.Na een aantal testen en gesprekken, kwam ik erachter dat ik iets heel anders wilde gaan doen. Toen ik ging solliciteren, was Anja degene die me vlak voor een sollicitatiegesprek nog even een paar goede tips meegaf waardoor ik vol zelfvertrouwen het gesprek inging en ook heel snel een nieuwe, leuke baan heb gevonden die heel goed bij me past.

Mijn ervaring met Novicum en met name Anja is dan ook heel positief; er wordt heel goed naar de persoon gekeken. Het is echt maatwerk. Ik ben ervan overtuigd dat ik mede door Anja zo snel een baan heb gevonden die ook nog eens veel beter bij mij als persoon past.

Outplacement kandidaat Patricia

Via Novicum ben ik geïntroduceerd bij mijn huidige werkgever. Het kennismakingsgesprek heb ik gevoerd met Anja Kool en Ruud van der Laan. Tijdens dat gesprek bleek al snel dat ze goed op de hoogte zijn van niet alleen wat de sollicitant moet kunnen en kennen, maar ook hoe de organisatie bij wie de vacature open staat, in elkaar steekt. Dat zorgt ervoor dat er direct een realistisch beeld ontstaat of er een mogelijke match is. Tijdens de diverse gesprekken werd de voortgang op de voet gevolgd en werden er ook adviezen gegeven om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Dat gaf een geruststellend, prettig gevoel. De hele sollicitatieprocedure heb ik dan ook ervaren alsof ik er niet alleen voor stond en ik kan anderen aanraden gebruik te maken van hun kennis en kwaliteiten!

Geplaatste kandidaat Maurice

Binnenkort start ik met een nieuwe uitdaging waar Novicum mij voor bemiddeld heeft. Gedurende de sollicitatieprocedure heb ik verschillende keren contact gehad met Anja en Ruud. Dat contact is altijd heel prettig verlopen. Anja en Ruud reageren snel op vragen, zijn altijd bereid om met je mee te denken gedurende een sollicitatieprocedure en tonen oprechte interesse. Ik kijk met een goed gevoel op de hele procedure terug.

Geplaatste kandidaat Wilrik

 

 

 

 

ed.png
Ed van den Heuvel
Loopbaan coach bij Novicum
Ik geloof maar gedeeltelijk in een CV. We steken onze tijd liever in het leren kennen van de echte persoon achter een cv.

Terug naar de kern met Novicum.

 

 

 

Mogen we jou helpen met de volgende carrièrestap? 
Bekijk onze openstaande vacatures

Vacatures