Gooi jij het over een andere boeg?

novicum-werk-vakantie.jpg

Geplaatst op 14-09-2018 om 02:00

De vakantieperiode is bij uitstek het moment om je leven op een rijtje te zetten. Tijdens een zeiltocht kun je ineens besluiten om het over een andere boeg te gooien. Uitkijkend over de Middellandse Zee droom je misschien van een nieuwe uitdaging. Een goed gesprek met partner of familie op een zonovergoten terras wil ook wel helpen om in te zien dat je niet echt gelukkig bent met je huidige werk. Feit is dat een paar weken vrij zijn ook zorgt voor vrijheid van je gedachten. Je bent daarin niet alleen. De vraag “Ben ik nog wel gelukkig in mijn werk?” blijkt bij bijna de helft van de vakantiegangers door het hoofd te spoken. 

Misschien heb ook jij wel nagedacht of je nog wel genoeg uitdaging of voldoening haalt uit je werk. Of je jezelf dit nog jaren ziet doen. En als het antwoord daarop ‘nee’ is, is de kans groot dat je het tijd vindt voor iets nieuws. Vaak blijft dit bij dagdromen. Niet voor niets keren de meeste mensen terug naar hun oude vertrouwde kantoor. Anders zouden de media wel vol staan met de massale leegloop van bedrijven na de zomervakantie… Maar toch, waarom zet je eigenlijk niet door? Waarom kijk je niet of er een functie is waar je gelukkiger van wordt? 

Coaching 
Weet je niet waarnaar je moet zoeken? Omdat je het lastig vindt om te bepalen wat echt bij je past in de huidige fase van je carrière? Novicum helpt je graag. Vraag een van onze coaches gerust om advies. Een goede coach helpt je op weg en ondersteunt bij het maken van keuzes. Omdat onze coaches afkomstig zijn uit het bedrijfsleven, weten ze wat er speelt. En daar profiteer jij van.

Lees meer over coaching van Novicum

Sollicitatietraining
Heb je eenmaal die droombaan gevonden, dan wil je dat de sollicitatie goed gaat. Ook daar kan Novicum je bij helpen. Met tips & tricks om jezelf zelfverzekerd te profileren en de juiste professionaliteit uit te stralen. Onze sollicitatietraining is slechts één training uit een breed aanbod.

Lees meer over onze trainingen

Terug naar het overzicht