Wat is recruitment?

Recruitment is het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van gekwalificeerde kandidaten voor een openstaande vacature. Er zijn vele bedrijven en inhouse-afdelingen die zich met deze dienst bezighouden. Als recruitmentbureau valt Novicum op door zijn jarenlange ervaring, het grote netwerk, maatwerk, flexibiliteit en zorgvuldige manier van werken.

Wat doet een recruiter?

Een recruiter heeft een veelzijdige baan. Zijn of haar focus ligt op de arbeidsmarkt. Hoe ziet de vraag en het aanbod van personeel er nu én in de toekomst uit? Het belangrijkste doel van een recruiter is het vinden van een goede match tussen werkgevers en -nemers. Om een vacature in te vullen, of een geschikte functie voor een kandidaat te vinden, maakt hij of zij gebruik van verschillende middelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: een eigen netwerk, bijeenkomsten, (social) media en andere bronnen.

Wat maakt Novicum uniek?

Wie met Novicum samenwerkt ervaart het verschil. Ons recruitment bureau houdt van persoonlijke aandacht. Het maakt niet uit of u kandidaat of opdrachtgever bent: wij hebben oog voor u. Maar wat maakt ons nu zo uniek?

Ervaring en netwerk

Novicum is in 1991 opgericht. Dit betekent dat wij meer dan 25 jaar ervaring hebben in recruitment. Hetzelfde geldt voor onze consultants. Onze consultants bewegen zich al jaren in het werkveld en nemen elk een eigen netwerk en marktkennis met zich mee. Het vinden van een juiste match wordt zo een stuk makkelijker.

Maatwerk en flexibiliteit

Recruitment is niet het enige dat Novicum bezighoudt. Met ons bedrijf bieden wij ook trainingen, coaching en assessments op maat. Wilt u ons op locatie inschakelen? Dan is dat zeker mogelijk.

Manier van werken

Ons grootste verschil met andere recruitmentbureaus is de manier van werken. Onze consultants zijn ervaren managers uit het bedrijfsleven. Die ervaring is noodzakelijk om onze relaties inhoudelijk te kunnen adviseren. In plaats van snelle oppervlakkige acties gaan wij op zoek naar diepere lagen, overtuigingen en drijfveren. Alleen zo vinden wij een succesvolle match voor de langere termijn. Wij helpen mensen niet aan een nieuwe baan, maar aan een nieuw toekomstperspectief!