Het nut van een loopbaancoach

persbericht.jpg

Geplaatst op 04-06-2019 om 02:00

 

In veel gevallen vraag je je wellicht af wat nu precies het nut van zo’n coach is. En wat maakt een coach eigenlijk een coach? Iedereen mag zich toch zo noemen? Deze scepsis is goed voor te stellen, maar toch zijn er situaties waarin een gespecialiseerde coach je verder kan helpen. Zo is er de loopbaancoach, die je kan bijstaan in het realiseren van jouw carrière-ambities.

Wat is een loopbaancoach?

Vooropgesteld: een loopbaancoach is geen veredeld uitzendbureau dat je aan werk helpt. Een loopbaancoach richt zich op de lange termijn. Hij of zij helpt je je koers voor de komende jaren te bepalen. Je krijgt inzicht in je eigen ambities, je sterke en zwakke punten en je kansen op de arbeidsmarkt. Loopbaancoaching geeft antwoord op vragen als Wie ben ik?, Wat kan ik?, Wat wil ik? en Hoe pak ik dat aan?

Wat doet een loopbaancoach?

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin je een loopbaancoach kunt inschakelen. Stel: je bent net afgestudeerd, maar hebt eigenlijk nog geen idee wat voor werk je wilt doen. Of je weet juist precies wat je wilt, maar je wordt telkens afgewezen. Een loopbaancoach kan je helpen een pad uit te stippelen om op zoek te gaan naar de baan die het best bij jou past. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je allang aan het werk bent, maar toe bent aan een carrièreswitch. Of dat je noodgedwongen verder moet kijken, bijvoorbeeld als gevolg van een reorganisatie. Met de hulp van een loopbaancoach leer je je verborgen kwaliteiten te ontdekken, waardoor je wellicht werk zult vinden, waaraan je voorheen nooit had gedacht.

Hoe vind ik een geschikte loopbaancoach?

Aangezien er niet zoiets bestaat als een beroepsopleiding tot loopbaancoach, kan het lastig zijn iemand te vinden die je ook daadwerkelijk kan helpen. Het best kun je daarom je toevlucht zoeken tot een gespecialiseerd bureau, dat over ervaren coaches beschikt die zelf ook afkomstig zijn uit het bedrijfsleven. Zij kunnen zich inleven in jouw situatie, doordat ze putten uit hun eigen praktijkervaring. Loopbaancoaches met een bewezen goede staat van dienst zijn Ed van den Heuvel en Joep van Mil.

Terug naar het overzicht